Isnin, 6 Disember 2010
Petua Di Dapur
Kesegaran Siput Belitung
Melembutkan Daging Ayam Kampung
Melembutkan Kacang Hijau
Memanjangkan Hayat Chili Jeruk
Menambah Seri Nasi Minyak
Mengekalkan Kesegaran Daun Kari
Mengekalkan Kesegaran Udang
Mengekalkan Khasiat Kelapa Parut
Mengelak Air Rebusan Tidak Melimpah
Mengelak Bau Hamis Daging Kambing
Mengelak Hati Ayam Meletup Ketika Digoreng
Mengelak Ikan Tongkol Dari Berasa Gatal
Mengelak Lebam Nangka Muda Yang Direbus
Mengelak Sotong Yang Digoreng Menjadi Kecut
Mengelak Telur Rebus Menjadi Pecah
Mengelakan Ayam Atau Ikan Goreng Melekat Dikuali
Mengembalikan Kesegaran Salad
Menghilangkan Angin Pada Nangka
Menghilangkan Hanyir Ikan Air Tawar
Menghilangkan Lemak Pada Sup
Menghilangkan Lendir Ikan Pari
Menghilangkan Rasa Masin Makanan
Menghilangkan Rasa Pahit Daun Betik
Menguji Kesegaran Telur
Mengurangkan Pedas Chili Kering
Mengurangkan Rasa Masin Ikan Kering
Mengatasi Masalah Nasi Mentah
Membersih Usus Lembu
Melembut Dan Mengharumkan Kuih Kaswi
Meranumkan Buah Ciku
Mengelak Ikan Pekasam Dari Berulat
Menghindari Kutu Beras
Mengelak Mempelam Dari Busuk
Mengelak Kuih Menjadi Keras
Mencantikkan Kuih Wajik
Menghilang Pedih Mata Akibat Terkena Chili
Menghilangkan Hamis Daging Arnab
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Catatan Terbaru
Catatan Lama
Laman utama
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan