Bahan-Bahan: |
6 ekor ketam dibelah dua |
2 sudu kecil herba campur |
4 sudu besar serbuk kari ikan |
1 tangkai daun kari |
4 cawan santan |
2 cawan air asam jawa |
Sedikit air |
Garam dan gula secukupnya |
Bahan Untuk Dikisar: |
3 ulas bawang putih |
4 ulas bawang merah |
3 cm halia |
Cara penyediaan: |
1 Tumis bahan-bahan kisar sehingga naik bau. |
2 Masukkan herba campur, serbuk kari, daun kari dan tumis lagi sehingga pecah minyak. |
3 Kemudian masukkan air asam jawa dan sedikit air dan tumis lagi. |
4 Masukkan santan, garam dan gula secukup rasa. |
5 Apabila kuah mendidih, masukkan ketam, dan biarkan ia masak. |
Selasa, 30 November 2010
Ketam Masak Kari
Label:
Ketam Masak Kari
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan