Bahan-Bahan: |
500 gram lala |
4 batang jagung muda |
4 ulas bawang putih ditumbuk |
3 ulas bawang merah ditumbuk |
1 cm halia ditumbuk |
Minyak untuk menumis |
Lada sulah dan garam secukup rasa |
Sedikit air |
2 sudu hirisan daun saderi |
1 sudu besar bawang goreng |
Cara penyediaan: |
1 Panaskan minyak, tumis bahan tumbuk hingga wangi, tuangkan air. |
2 Apabila mendidih, masukkan jagung muda dan biarkan empuk. Masukkan pula lala. |
3 Balik-balikkan sebentar, perisakan dengan garam serta lada sulah. Padamkan api. |
4 Apabila menghidangkannya, taburkan daun sup dan bawang goreng. |
Selasa, 30 November 2010
Sup Lala Dan Jagung Muda
Label:
Sup Lala Dan Jagung Muda
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan