Bahan-bahan : |
7 biji telur |
2 cawan tepung gandum |
2 cawan gula pasir |
2 cawan air |
1 tin susu manis |
3 sudu makan mentega |
1 sudu makan soda bicarbonate |
1 sudu teh esen ros |
Cara penyediaan: |
1 Hanguskan gula. Kemudian masukkan air diikuti mentega. Masak hingga mendidih. Tutup api dan sejukkan. |
2 Pukul telur sehingga kembang. Masukkan susu dan teruskan pukulan hingga rata. Masukkan tepung dan soda bicarbonate. Kemudian masukkan gula hangus dan pukul hingga rata. Akhir sekali masukkan esen ros dan kacau rata. |
3 Tuang adunan ke dalam loyang kek. Tutup loyang rapat-rapat dengan aluminium foil untuk mengelakkan wap air kukusan masuk ke dalam adunan. Kukus selama 1 1/2 jam. |
Selasa, 30 November 2010
Kek Sarang Semut
Label:
Kek Sarang Semut
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan