Bahan- bahan: |
500 gram daging direbus sehingga empuk dan dihiris nipis |
5 sudu besar sos tomato |
5 sudu besar sos cili |
3 sudu sos tiram |
Sedikit pewarna merah |
100 ml minyak |
Garam secukup rasa |
Bahan Untuk Hirisan: |
50 gram bawang besar |
5 helai daun limau purut |
2 inci halia |
2 batang serai |
2 biji chili hijau |
Cara menyediakan: |
1 Gaul daging yang telah dihiris dengan pewarna merah. |
2 Panaskan minyak dan masukkan daging. Goreng sehingga lembut. |
3 Masukkan sos tomato, sos chili dan sos tiram. |
4 Masukkan pula bahan hirisan. Kacau dan gaul sebati. Sedia untuk dihidangkan. |
Isnin, 29 November 2010
Daging Masak Merah
Label:
Daging Masak Merah
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan