Bahan- bahan: |
500 gram daging direbus hingga empuk dan dihiris nipis. ketepikan airnya. |
Bahan Untuk dihiris: |
2 biji bawang besar |
4 ulas bawang putih |
1 inci halia |
2 biji tomato dibelah 4 |
3 biji chili merah dihiris menyerong |
2 sudu makan kicap manis |
1 sudu makan serbuk lada hitam |
Daun bawang - hiasan |
Cara menyediakan: |
1 Tumiskan semua bahan hirisan hingga naik bau. |
2 Masukkan tomato dan cili merah dan biarkan seketika. |
3 Masukkan daging bersama sedikit air rebusan tadi |
4 Kemudian masukkan kicap dan serbuk lada hitam. Sedia untuk dihidangkan. |
Isnin, 29 November 2010
Daging Masak Kicap
Label:
Daging Masak Kicap
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan