Bahan- bahan: |
500 gram daging diperap selama 3 jam dengan bahan perap |
Bahan Untuk Perap: |
1 bungkus serbuk kari daging |
4 sudu besar sos Cili |
6 sudu besar kicap manis |
3 sudu besar kicap Pekat |
1 biji buah keras |
1 inci halia - dikisar |
4 batang serai - dikisar |
2 labu bawang besar - dikisar |
Bahan Untuk Menumis: |
1 kuntum bunga lawang |
3 kuntum bunga cengkih |
1 batang kulit kayu manis |
4 biji buah pelaga - |
Cara menyediakan: |
1 Panaskan minyak dan tumis sehingga naik bau. |
2 Masukkan daging yang telah diperap bersama buah keras dan biarkan sehingga masak. |
Isnin, 29 November 2010
Daging Masak Hitam
Label:
Daging Masak Hitam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan