Bahan-Bahan: |
1 ekor ayam dipotong 4 bahagian |
Bahan Untuk Perap: |
1 sudu besar chili kisar |
2 sudu besar rempah kari |
1 cawan yogurt |
Bahan Untuk Dikisar: |
1 inci halia |
1 labu bawang besar |
3 ulas bawang putih |
2 biji tomato |
1 pokok daun ketumbar |
1 sudu besar madu atau gula |
1 sudu besar minyak |
Garam secukupnya |
Cara penyediaan: |
1 Satukan bahan bahan yang telah dikisar bersama bahan bahan perap ke dalam freezer bag |
2 Masukkan ayam dan pastikan semua bahan bergaul rata dengan ayam. perapkan selama beberapa jam atau semalaman |
3 Bakar pada suhu 200C selama 1 jam, 30 min untuk kedua dua bahagian. |
Isnin, 29 November 2010
Ayam Tandoori
Label:
Ayam Tandoori
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan