Bahan-Bahan: |
700 gram tepung red rose |
325 gram mentega |
200 gram gula |
½ biji telur |
Sedikit esen vanilla |
Bahan inti: |
250 gram mentega |
175 gram gula aising |
100 grmm oreo - dikisar hancur |
Cara penyediaan: |
1 Pukul mentega dan gula hingga kembang. |
2 Masukkan telur bersama esen vanilla dan pukul lagi hingga sebati. |
3 Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan hingga adunan sebati. |
4 Padatkan adunan ke dalam acuan tat dan bakar pada suhu 180°C selama 14 minit. |
5 Untuk intinya, campurkan kesemua bahan dan putar hingga kembang. |
6 Paipkan adunan di dalam tat dan bakar semula selama 10 minit dan angkat. |
Khamis, 14 Julai 2011
Tat Oreo
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan