Bahan-Bahan: |
250 gram majerin |
180 gram gula kaster |
1 sudu kecil vanilla esen |
3 biji kuning telur |
Tepung gandum (agak-agak) |
250 gram Cooking Chocolate |
Manik-manik |
Cara penyediaan: |
1 Pukul marjerin dan gula sehingga kembang. |
2 Campurkan vanilla esen, kuning telur and pukul hingga sebati. |
3 Masukkan tepung sehingga ia menjadi doh. |
4 Canai dan gunakan cetak kuih tart untuk mencetak. |
5 Bakar dengan suhu 180 Deg Celcius selama lebih kurang 20 minit. |
6 Sementara tart itu sejuk, cairkan chocolate menggunakan kaedah "double boil". |
7 Letak chocolate ke atas tart tadi dan taburkan manik. |
8 Biarkan sebentar hingga chocolate keras. |
Khamis, 14 Julai 2011
Tat Cokelat
Label:
Tat Cokelat
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan