Bahan-Bahan: |
125 gram butter |
125 gram majerin |
80 gram gula perang |
1 biji kuning telur |
400 gram tepung gandum |
1/2 cawan cornflakes dan dikisarkan |
Keju Kerim |
250 gram keju kerim |
50 gram butter |
50 gram gula halus |
[Pukul semua bahan dan masukkan dalam tat] |
Buah Hiasan |
Buah peach |
Epal hijau |
Anggur merah |
Jelly apricot |
Cara penyediaan: |
1 Gaulkan butter, majerin dan gula sehingga sebati |
2 Masukkan telur dan kacau rata |
3 Masukkan tepung dan cornflake yang dikisar halus sedikit demi sedikit sehingga sebati dan lembut. |
4 Ambil sedikit doh dan masukkan dalam acuan tat. Tekan nipis dan potong atas tepi acuan. |
5 Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170 C selama 20-25 minit. |
6 Keluarkan tat dan sejukkan. |
7 Masukkan adunan kerim keju dan hiaskan dengan buah peach, epal hijau dan anggur merah yg telah dipotong kecil dan digaulkan dengan jeli apricot. |
Khamis, 14 Julai 2011
Tat Buah Buahan
Label:
Tat Buah Buahan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan