Bahan-Bahan: |
Bahan A: |
1 keping isi ikan dory | dipotong empat segi |
40 gram serbuk roti |
30 gram tepung gandum |
30 gram buah zaitun hitam | dihiris |
Bahan B: |
180 gram spagheti |
100 gram udang harimau |
150 gram tomato | dicincang |
30 gram bawang besar |
30 gram bawang merah |
50 gram bawang putih |
50 mililiter krim masakan |
10 gram daun basil |
10 gram bahan perasa |
20 mililiter minyak zaitun |
Cara penyediaan: |
1 Untuk bahan A, letakkan campuran buah zaitun dan serbuk roti di dalam gulungan ikan. |
2 Salutkan ikan dori dengan tepung gandum. Panaskan minyak zaitun dan goreng sehingga berwarna kekuningan. Asingkan. |
3 Untuk bahan B pula, rebus spageti sehingga masak dan toskan. Kemudian tumiskan bahan kisar berserta udang harimau sehingga garing. Seterusnya masukkan buah tomato dan daun basil. |
4 Kacau rata. Masukkan pula krim masakan, spageti rebus dan perasakan. |
5 Hidangkan bersama ikan dori goreng tadi. Sedia untuk dinikmati. |
Jumaat, 15 Julai 2011
Spaghetti Ikan Dory
Label:
Spaghetti Ikan Dory
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan