Bahan-Bahan: |
Peha ayam yang telah dibuang tulang |
Pes spice up (Paprika) secukupnya |
Cara penyediaan: |
1 Peha ayam hendaklah dibersihkan sebaiknya. |
2 Campurkan pes Spice Up (Paprika) |
3 Sapukan ramuan itu ke permukaan peha ayam dengan menggunakan tangan atau pastry brush. |
4 Peha ayam ini perlu diperap sekurang-kurangnya 30 minit bagi membolehkan ia mesra dan sebati dengan ramuan Spice Up. |
5 Panaskan kuali leper, pastikan ia benarbenar panas terlebih dahulu sebelum memasak ayam tersebut. |
6 Masakkan bahagian kulit terlebih dahulu tanpa sebarang minyak. Ia juga boleh dimasak dengan menggunakan ketuhar atau pemanggang. |
7 Masak sehingga ayam itu benar-benar masak. |
Jumaat, 15 Julai 2011
Chicken Chop
Label:
Chicken Chop
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan