free counters

Jumaat, 15 Julai 2011

Chicken Chop


Bahan-Bahan:

Peha ayam yang telah dibuang tulang
Pes spice up (Paprika) secukupnya

Cara penyediaan:

1 Peha ayam hendaklah dibersihkan sebaiknya.
2 Campurkan pes Spice Up (Paprika)
3 Sapukan ramuan itu ke permukaan peha ayam dengan menggunakan tangan atau pastry brush.
4 Peha ayam ini perlu diperap sekurang-kurangnya 30 minit bagi membolehkan ia mesra dan sebati dengan ramuan Spice Up.
5 Panaskan kuali leper, pastikan ia benarbenar panas terlebih dahulu sebelum memasak ayam tersebut.
6 Masakkan bahagian kulit terlebih dahulu tanpa sebarang minyak. Ia juga boleh dimasak dengan menggunakan ketuhar atau pemanggang.
7 Masak sehingga ayam itu benar-benar masak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan