Bahan-Bahan: |
Bahan Lapisan Bawah: |
2 cawan pulut |
2 cawan santan cair dicampur sedikit garam |
Cara penyediaan: |
1 Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak. |
2 Alas dengan plastik loyang lain dan tekankan pulut yang telah masak tadi. |
3 Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas. |
Bahan Lapisan Atas; |
3 cawan santan pekat |
3/4 cawan gula |
1 cawan durian |
1/2 cawan tepung gandum |
1/2 cawan tepung jagung atau tepung kastad |
1 camt garam |
2 biji telor |
Cara penyediaan: |
1. Masukkan semua bahan ke blender dan kisarkan. |
2 Panaskan bahan lapisan atas dalam periuk sehingga naik wap. |
3 Tuangkan adunan keatas pulut dan kukus lagi selama 30 minit dengan api sederhana. |
4 Bila telah masak, sejukkan betul betul selama 4 -5 jam baru dipotong dan hidangkan. |
Jumaat, 15 Julai 2011
Serimuka Durian
Label:
Serimuka Durian
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan