Bahan-Bahan: |
20 tangkai pucuk ubi kayu |
12 ulas bawang merah |
3 ulas bawang putih |
15 tangkai cili kering |
1/2 cawan air |
4 biji telur |
Sedikit belacan |
Garam dan gula |
Minyak masak untuk menumis |
Cara penyediaan: |
1 Rebus pucuk ubi kayu dan kemudian toskan. Hiris halus-halus pucuk ubi kayu tadi. |
2 Kisar bawang merah, bawang putih dan cili kering. |
3 Masukkan minyak ke dalam kuali. Tumis bawang merah dan bawang putih yang telah dikisar sehingga naik bau. |
4 Kemudian masukkan cili kering yang telah dikisar. Biarkan selama 2 minit. |
5 Selepas itu, pecahkan telur dalam kuali. Biarkan selama 2 minit. |
6 Masukkan pucuk ubi kayu yang telah dihiris. |
7 Masukkan garam dan gula secukup rasa. |
8 Siap untuk dihidangkan. |
Sabtu, 16 Julai 2011
Pucuk Ubi Goreng Berlada
Label:
Pucuk Ubi Goreng Berlada
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan