free counters

Sabtu, 16 Julai 2011

Petola Masak Lemak Putih


Bahan-Bahan:

2 biji petola
½ Batang Lobak Merah
1 sudu Makan Udang Kering
2 cawan Santan Pekat
1 cawan Air
3 ulas Bawang Merah – Di Hiris
1 biji Cili Merah – Di Hiris
Sedikit Kobis
Garam Secukup Rasa


Cara penyediaan:

1 Petola Di Buang Kulit Dan Di Hiris Nipis. Lobak Merah Dan Kobis Di Potong Kecil. Kemudian Semua Sayur Di Cuci Bersih.
2 Masukkan Kesemua Bahan Kecuali Santan Pekat Ke Dalam Periuk Dan Masak Sehingga Mendidih.
3 Masukkan Santan Dan Masak Sehingga Mendidih Sekali Lagi.  Kemudian Tutupkan Api Dan Hidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan