Bahan-Bahan: |
2 biji petola |
½ Batang Lobak Merah |
1 sudu Makan Udang Kering |
2 cawan Santan Pekat |
1 cawan Air |
3 ulas Bawang Merah – Di Hiris |
1 biji Cili Merah – Di Hiris |
Sedikit Kobis |
Garam Secukup Rasa |
Cara penyediaan: |
1 Petola Di Buang Kulit Dan Di Hiris Nipis. Lobak Merah Dan Kobis Di Potong Kecil. Kemudian Semua Sayur Di Cuci Bersih. |
2 Masukkan Kesemua Bahan Kecuali Santan Pekat Ke Dalam Periuk Dan Masak Sehingga Mendidih. |
3 Masukkan Santan Dan Masak Sehingga Mendidih Sekali Lagi. Kemudian Tutupkan Api Dan Hidangkan. |
Sabtu, 16 Julai 2011
Petola Masak Lemak Putih
Label:
Petola Masak Lemak Putih
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan