Bahan-Bahan: |
2 ikat pucuk paku - siangkan ambil bahagian yang muda sahaja |
Sedikit udang kering - direndam dalam air panas sekejap |
Santan secukupnya |
Garam secukupnya |
1 keping asam gelugur |
Bahan Untuk Di Kisar: |
5 ulas bawang merah |
2 ulas bawang putih |
15 biji cli padi |
Cara penyediaan: |
1 Campurkan kesemua bahan dalam satu periuk dan masak atas api sederhana. |
2 Tunggu hingga mendidih. Mesti dikacau2 selalu supaya santan tidak membuak. Rasakan garamnya dan bila pucuk paku dah lembut bolehlah ditutupkan api. |
Sabtu, 16 Julai 2011
Pucuk Paku Masak Lemak
Label:
Pucuk Paku Masak Lemak
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan