Bahan-Bahan: |
10 biji putik jagung |
200 gram udang hidup |
1 kuntum bunga kantan |
1 labu bawang besar |
5 sudu besar kerisik |
1 biji tomato |
1 bungkus kecil suhun dicelur |
3 biji limau nipis |
Garam & gula |
Bahan untuk di Kisar |
-2 biji cili merah |
-cili padi (ikut pedas) |
2 ulas bawang putih |
Cara penyediaan: |
1 Putik jagung potong serong dan di celur 15 minit |
2 Udang direbus dengan sedikit garam |
3 Bawang besar,tomato dan bunga kantan dihiris nipis |
4 Campurkan semua bahan dan gaul bersama kerisik serta bahan yang ditumbuk |
5 masukkan air limau nipis,garam dan gula secukup rasa. Gaul sebati dan sedia untuk makan tengahari. |
Sabtu, 16 Julai 2011
Kerabu Putik Jagung
Label:
Kerabu Putik Jagung
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan