Bahan-Bahan: |
500 gram daging - direbus dan disiat halus |
1 ikat daun kesum - dihiris nipis |
1 batang bunga kantan - dihiris halus |
3 sudu besar sudu serbuk ketumbar |
½ kilogram kelapa - digoreng garing |
5 ulas bawang merah - dimayang |
2 sudu besar serbuk lada putih |
2 ekor ikan kembung - dipanggang dan ditumbuk |
½kg santan |
Garam secukup rasa |
Gula secukup rasa |
Air asam limau nipis |
Cara memasak: |
1 Masukkan daging ke dalam sebuah bekas. |
2 Kemudian masukkan daun kesum, bunga kantan, serbuk ketumbar, kelapa, bawang merah, serbuk lada putih, ikan, santan, air asam limau secukupnya, gula dan garam secukup rasa. Gaul sehingga sebati. |
3 Masukkan ke dalam mangkuk hidangan. Sedia dihidangkan. |
Sabtu, 16 Julai 2011
Kerabu Daging
Label:
Kerabu Daging
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan