Bahan-Bahan: |
200 gram kaki ayam |
5 ulas bawang merah - hiris halus |
2 batang serai - hiris halus |
1 tangkai bunga kantan - hiris halus |
½ cawan perahan limau nipis |
5 tangkai cili api - hiris nipis |
5 tangkai cili merah |
1 sudu besar sos ikan |
1 pokok daun ketumbar - hiris kasar |
Garam |
Gula |
Cara penyediaan: |
1 Rebus kaki
ayam beserta sedikit garam hingga lembut.
|
2 Buangkan
tulangnya dan hiris kasar.
|
3 Masukkan
kesemua bahan kedalam mangkuk dan gaul sebati.
|
4 Sejukkan dalam
peti sejuk sebentar sebelum dihidang
|
Sabtu, 16 Julai 2011
Kerabu Kaki Ayam
Label:
Kerabu Kaki Ayam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan