Bahan-Bahan: |
250 gram mentega |
100 gram tepung gandum |
2 biji kuning telur
|
200 gram gula halus
|
200 gram tepung suji
|
50 gram tepung jagung |
50 gram gajus, ditumbuk |
1 camca teh esen vanila
|
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
|
Daun ketumbar dihiris |
Cara penyediaan: |
1 Pukul mentega bersama gula hingga kembang. |
2 Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul
lagi.
|
3 Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul
rata.
|
4 Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10
minit.
|
5 Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri
di atasnya. Bakar hingga masak.
|
Jumaat, 15 Julai 2011
Biskut Suji
Label:
Biskut Suji
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan