Bahan-Bahan: |
250 gram butter |
200 gram gula kastor |
1 biji kuning telur |
1 sudu kecil esen vanilla |
2 cawan kelapa kering |
1 cawan tepung ubi yang telah diayak |
1 1/2 cawan tepung gandum yang telah diayak |
bahan hiasan buah ceri merah yang potong kecil |
Cara penyediaan: |
1 Tepung yg telah diayak digaulkan dengan kelapa supaya samarata. |
2 Pukul butter dan gula sehingga sebati. |
3 Masukkan telur dan esen vanila dan gaul lagi. |
4 Masukan kelapa yg telah digaul rata dengan tepung tadi. |
5 Gaulkan sehingga menjadi doh lembut. |
6 Canaikan dan teraplah mengikut acuan kegemaran. |
7 Hiaskan dengan ceri merah dan bakar selama 15 - 20 minit dalam suhu 180'C. |
8 Sejukkan sebelum simpan dalan bekas kedap udara. |
Jumaat, 15 Julai 2011
Biskut Kelapa
Label:
Biskut Kelapa
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan