Bahan-Bahan: |
300 gram tepung gandum (plain flour) |
225 gram mentega |
150 gram gula kastor |
1½ sudu teh esen badam |
Cara penyediaan: |
1 Panaskan ketuhar pada suhu 175ºC atau 350ºF. |
2 Pukul mentega, gula kastor dan esen badam sehingga berkrim. |
3 Seterusnya masukkan tepung dan pukul lagi sehingga adunan sebati. |
4 Uli doh dan bentukan memanjang setebal 4sm. Bungkuskan dengan kertas aluminium dan simpan di dalam peti sejuk selama dua jam. |
5 Apabila doh telah sedia, potong doh setebal 6mm. Susun di atas loyang yang tidak melekat. |
6 Akhir sekali, bakar selama 12 hingga 14 minit. Sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara. |
Jumaat, 15 Julai 2011
Biskut Mentega Berbadam
Label:
Biskut Mentega Berbadam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan