Bahan-bahan: |
2 pokok sawi putih |
10 ekor udang basah |
1 peket cendawan tiram |
6 biji fish ball dibelah dua |
1 keping fish kek dihiris nipis |
1 biji tomato dibelah lapan |
2 pokok daun bawang dihiris panjang |
2 pokok daun saderi dihiris panjang |
4 pokok daun ketumbar dihiris panjang |
Minyak untuk menumis |
Air secukupnya untuk kuah |
Garam secukup rasa |
Bahan Untuk Hirisan: |
6 ulas bawang putih |
3 biji chili merah |
Cara penyediaan: |
1 Tumis bahan hirisan hingga bangkit baunya.Masukkan udang, dikacau sekejap |
2 Masukkan air, fish kek, fish ball dan biarkan mendidih selama 10 minit. Seterusnya sawi putih, cendawan dan biarkan sebentar. |
3 Masukkan garam dan hirisan daun bawang, daun sadri, tomato dan daun ketumbar. Sedia untuk dihidangkan. |
Jumaat, 3 Disember 2010
Sup Sawi Putih Bercendawan
Label:
Sup Sawi Putih Bercendawan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan