Bahan-bahan : |
150 gram cendawan tiram disiat siat |
1 batang lobak merah dipotong 1 inci dan diracik halus |
1/2 inci halia diracik halus |
5 ulas bawang putih dimayang halus |
2 labu bawang besar dihiris halus |
1 pokok daun bawang |
1 pokok daun sup |
1 helai daun kunyit dihiris halus |
2 biji tomato dipotong enam |
5 cawan air |
Garam secukup rasa |
Cara penyediaan: |
1 Halia, bawang putih, bawang besar,daun kunyit dan air dimasukkan ke dalam periuk dan dipanaskan. |
2 Biarkan mendidih baru masukkan lobak merah dan cendawan tiram. Bila sudah mendidih dan hampir masak masukkan belahan tomato dan garam secukup rasa. |
Khamis, 2 Disember 2010
Sup Cendawan Tiram
Label:
Sup Cendawan Tiram
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan