Bahan-bahan : |
250 gram batang keladi disiat, dibuang kulit dan dipotong |
2 buku isi keladi dibersih dan dipotong dadu |
200 gram chili api merah |
200 gram bawang besar |
1inci kunyit hidup ditumbuk |
2 helai daun kunyit |
2 kuntum bunga kantan dihiris hiris |
7 batang serai dititik |
5 keping asam gelugur |
Garam secukup rasa |
Air secukupnya |
Cara penyediaan: |
1 Kesemua bahan dimasukkan ke dalam periuk bersama air. |
2 Masakkan di atas api sederhana sehingga mendidih. Kacau rata hingga isi keladi empuk. Sedia untuk dihidangkan. |
Khamis, 2 Disember 2010
Keladi Masak Asam Pedas
Label:
Keladi Masak Asam Pedas
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan