Bahan-bahan: | |
500 gram spaghetti | |
2 sudu besar minyak zaitun | |
3 ulas bawang putih | |
5ekor udang sederhana besar | |
5 ekor isi kepah | |
1 sudu teh pati ayam | |
1/2 tin cendawan butang | |
1 biji capsicum hijau dipotong dadu | |
1 sudu teh oregano flakes | |
Daun parsley dicincang | |
Garam secukup rasa | |
Cara menyediakan: | |
1 Rebus spaghetti. Toskan dan gaul dengan daun parsley. | |
2
Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yang telah dicincang. Hingga hampir kuning, terus masuk udang,kepah dan pati ayam. |
|
3
Setelah udang kemerahan, masukkan pula capsicum dan cendawan butang. Dan akhir sekali masukkan spaghetti dan kacau. Garam secukup rasa, cili padi, oregano dan daun parsley. |
|
Khamis, 16 Disember 2010
Spaghetti Aglio Olio
Label:
Spaghetti Aglio Olio
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan