free counters

Khamis, 16 Disember 2010

Spaghetti Aglio Olio


Bahan-bahan:


500 gram spaghetti 
2 sudu besar minyak zaitun
3 ulas bawang putih
5ekor udang sederhana besar
5 ekor isi kepah 
1 sudu teh pati ayam
1/2 tin cendawan butang
1 biji capsicum hijau dipotong dadu
1 sudu teh oregano flakes
Daun parsley dicincang
Garam secukup rasa


Cara menyediakan:


1 Rebus spaghetti. Toskan dan gaul dengan daun parsley.
2 Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yang telah
dicincang. Hingga hampir kuning, terus masuk udang,kepah 
dan  pati ayam.

3 Setelah udang kemerahan, masukkan pula capsicum dan cendawan
butang. Dan akhir sekali masukkan spaghetti dan kacau. Garam
secukup rasa, cili padi, oregano dan daun parsley.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan