Bahan-bahan : |
1 kilogram ikan siakap sederhana besar |
Serbuk kunyit |
Garam secukup rasa |
Bahan Untuk Sos: |
1 labu bawang besar |
5 helai daun limau purut |
10 tangkai cili padi |
1 sudu kecil cili sos |
1 sudu kecil sos tomato |
1 biji tomato |
Cara penyediaan: |
1 Lumurkan ikan siakap dengan serbuk kunyit, garam dan goreng dengan minyak yang penuh dan garing. |
2 Panaskan minyak, tumis bawang, daun limau purut dan cili padi hingga naik bau. |
3 Masukkan sos cili, sos tomato, air dan tomato. |
4 Masak di atas api yang sedernana, masukkan garam dan gula secukup rasa. Kacau rata dan angkat. |
Rabu, 1 Disember 2010
Siakap Tumis Limau Purut
Label:
Siakap Tumis Limau Purut
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan