Bahan-bahan : |
1 ekor ikan siakap |
10 helai daun kari |
50 gram marjerin |
1 sudu besar sos cili |
1/2 sudu kecil serbuk perasa |
1/2 tin susu cair |
1/2 sudu kecil garam |
1 sudu kecil serbuk lada hitam |
Cara penyediaan: |
1. Bersihkan ikan siakap dan goreng di dalam minyak penuh sehingga garing dan ketepikan. |
2 Masukkan margerin ke dalam kuali dan cairkan. Masukkan daun kari serta semua bahan (kecuali susu) dan tumis sehingga naik bau. |
3 Akhir sekali masukkan susu cair dan biarkan sehingga mendidih dan suaikan rasa. Tuang sos ke atas ikan. |
Rabu, 1 Disember 2010
Siakap Masak Lada Hitam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan