Bahan-bahan: |
500 gram tepung roti |
10 gram yis |
1 biji telur |
10 gram bread improver |
5 gram garam |
70 gram tepung campuran kentang (wa guna potato flakes) |
60 gram majerin |
100 gram gula kastor |
350 ml air sejuk |
Bahan Untuk Bahagian Atas: |
50g instant kastard |
125 ml susu segar |
Cara penyediaan: |
1 Campurkan kastard segera bersama susu segar. Kacau sebati. |
2 Uli tepung seperti menguli adunan roti. Masukkan sedikit air dan uli lagi. Biarkan 15 minit. |
3 Ambil adunan kira kira 30g setiap satu, bulatkan dan susun dalam dulang pembakar |
4 Setelah naik, paipkan atasnya dengan kastad dan bakar selama 25 minit. |
Jumaat, 3 Disember 2010
Roti Kentang
Label:
Roti Kentang
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan