Bahan A: |
180 gram mentega |
20 gram serbuk koko, diayak |
170 gram gula kastor |
3 biji telur |
120 gram tepung naik sendiri, diayak |
1 sudu teh baking powder, diayak |
Bahan B: |
250 gram krim keju |
60 gram gula kaster |
1 sudu teh esen vanilla |
1 biji telur |
Cara penyediaan: |
1 Pukul butter and gula. Masukkan telur sebiji demi sebiji. |
2 Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata. |
3 Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang. |
4 Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang. |
5 Tuangkan baki adunan A. |
6 Bakar di ketuhar 160C - selama sejam. |
Jumaat, 3 Disember 2010
Kek Marble Keju Coklat
Label:
Kek Marble Keju Coklat
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan