free counters

Jumaat, 3 Disember 2010

Kek Marble Keju Coklat


Bahan A:

180 gram mentega
20 gram serbuk koko, diayak
170 gram gula kastor
3 biji telur
120 gram tepung naik sendiri, diayak
1 sudu teh baking powder, diayak

Bahan B:

250 gram krim keju
60 gram gula kaster
1 sudu teh esen vanilla
1 biji telur

Cara penyediaan:

1 Pukul butter and gula. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
2 Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
3 Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.
4 Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
5 Tuangkan baki adunan A.
6 Bakar di ketuhar  160C - selama sejam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan