Bahan-Bahan: |
100 gram tepung gandum serbaguna |
1 sudu besar serbuk penaik |
Secubit garam |
100 gram jagung kisar |
3 sudu besar madu |
50 gram kismis hitam |
4 sudu besar minyak jagung |
225 gram jagung berkrim dalam tin |
1/3 cawan air |
2 biji telur |
Cara menyediakan: |
1 Ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam, masukkan |
jagung kisar diikuti dengan madu, kismis, minyak, jagung berkrim, |
telur dan air, kacau rata. |
2 Sudukan adunan ke dalam acuan muffin bergris. |
3 Bakar pada suhu 180C selama 15 – 20 minit sehingga muffin naik dan berwarna kuning keemasan, hidangkan panas dengan mentega. |
Ahad, 5 Disember 2010
Muffin Jagung Bermadu
Label:
Muffin Jagung Bermadu
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan