Bahan-Bahan: |
500 gram mee kuning |
100 gram udang buangkan kulit badannya |
100 gram sotong dihiris |
100 gram isi ayam dihiris |
2 ulas bawang putih dicincang halus |
4 ulas bawang merah dicincang halus |
kacang peas |
Sedikit bunga kobis |
1 biji lobak merah |
1 biji capsicum merah dan hijau |
1 sudu kecil lada hitam |
1 biji telur |
Air secukupnya |
Sos tomato |
Sos tiram |
Minyak masak |
Daun bawang daun sup racik |
Bawang goreng |
Sedikit garam dan gula |
Cara menyediakan: |
1 Panaskan sedikit minyak masak dalam kuali. Masukkan bawang merah dan bawang putih cincang. Gorengkan sampai wangi. |
2 Masukkan ayam, udang dan sotong |
3 Masukkan air, sos tiram, tomato sos, lada hitam dan lobak merah |
4 Bila mendidih masukkan telur dan kacau supaya hancur. |
5 Masukkan mee dan sayuran. Kacau rata. Masukkan garam dan gula. |
6 Bila sayur dah layu boleh masukkan dalam pinggan hidang dan taburkan daun bawang dan daun sup serta bawang goreng. |
Selasa, 7 Disember 2010
Mee Ladna
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan