Bahan-Bahan: |
600 gram mee kuning |
100 gram daging dihiris nipis |
100 gram isi ayam dihiris nipis |
100 gram udang |
250 gram sawi hijau dipotong kecil |
100 gm bunga kubis dihiris |
100 gram kobis dihiiris |
2 biji telur ayam |
1 biji cili merah dimayang |
1 sudu besar lada hitam |
3 sudu besar kicap pekat |
3 sudu besar sos tomato |
3 sudu besar minyak |
1 cawan air |
4 ulas bawang putih diketuk |
Minyak untuk menumis |
Air secukupnya |
Cara penyediaan: |
1 Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih sehingga wangi. |
2 Masukkan daging dan air. Biarkan sehingga lembut. |
3 Bila daging lembut masukkan ayam dan udang. Kacau rata. |
4 Masukkan kicap, sos tomato, lada hitam dan mee kuning . Kacau rata. |
5 Masukkan bahan sayuran lain dan telur. Biarkan telur keras dan kacau perlahan-lahan. |
Sabtu, 4 Disember 2010
Mee Hailam
Label:
Mee Hailam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan