Bahan-bahan : |
1 ekor ikan kerapu dibuang tulang |
100 gram halia cincang halus |
100 gram bawang merah dihiris halus |
100 gm bawang putih dikisar halus |
50 gm cili padi dihiris halus |
300 gm cili hijau dicincang halus |
3 sudu air limau nipis |
100 gm daun pudina dihiris halus |
2 labu bawang besar dihiris kasar |
Cara penyediaan: |
1 Goreng ikan yang telah dilumur dengan tepung jagung sehingga garing. Angkat dan ketepikan. |
2 Panaskan kuali dan tumis bawang besar, bawang putih, halia dan bawang kecil. |
3 Masukkan cili hijau, daun pudina dan air limau. |
4 Akhir sekali masukkan garam secukup rasa.. Tuangkan sos ke atas ikan. |
Rabu, 1 Disember 2010
Kerapu Goreng Sos Chili Hijau
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan