Bahan-Bahan: |
480 gram butter |
2 camca besar quick 75 atau ovalette |
480 gram gula kastor |
Sedikit garam |
8 biji telur |
580 gram tepung naik sendiri yang diayak |
120 ml jus pekat pandan |
2 camca kecil pes pandan |
Sedikit pewarna hijau |
Cara penyediaan: |
1 Pukul butter dan ovalette hingga kembang |
2 Masukkan gula dan garam, putar lagi sehingga gebu |
3 Masukkan telur sebiji demi sebiji telur dan putar sebati |
4 Kemudian masukkan pula tepung, kacau rata rata |
5 Akhir sekali tuangkan jus pandan, pes pandan dan pewarna hijau |
6 Ratakan adunan di dalam tin bekas yang telah dialas dengan kertas kalis minyak dan dilengser dengan mentega. Bakar pada suhu 190C selama 1 jam atau hingga masak. |
Selasa, 7 Disember 2010
Kek Pandan
Label:
Kek Pandan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan