free counters

Selasa, 7 Disember 2010

Kek Pandan


Bahan-Bahan:

480 gram butter
2 camca besar quick 75 atau ovalette
480 gram gula kastor
Sedikit garam
8 biji telur
580 gram tepung naik sendiri yang diayak
120 ml jus pekat pandan
2 camca kecil  pes pandan
Sedikit pewarna hijau

Cara penyediaan:

1 Pukul  butter dan ovalette hingga kembang
2 Masukkan gula dan garam, putar lagi sehingga gebu 
3 Masukkan telur sebiji demi sebiji telur dan putar sebati
4 Kemudian masukkan pula tepung, kacau rata rata
5 Akhir sekali tuangkan jus pandan, pes pandan dan pewarna hijau
6 Ratakan adunan di dalam tin  bekas  yang telah dialas dengan kertas kalis minyak dan dilengser dengan mentega. Bakar pada suhu 190C selama 1 jam atau hingga masak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan