Bahan-Bahan: |
Bahan A: |
110 gram tepung naik sendiri |
6 biji telur diambil kuning nya |
100 gram gula halus |
5 sudu kecil minyak jagung |
8 sudu kecil air pandan |
½ sudu kecil garam |
Bahan B: |
6 biji telur diambil putihnya |
1 sudu kecil cream of tartar |
Cara penyediaan: |
1 Pukul kuning telur hingga kembang. Campurkan bahan A yang lain dan kacau hingga sebati. |
2 Pukul bahan B hingga kembang, Campurkan bahan A dan B dan kacau hingga sekata |
3 Tuangkan ke dalam acuan chiffon dan jangan gunakan non-stick serta jangan disapukan acuan dengan minyak, Bakar pada suhu 150-160C selama 40-50 minit. |
4 Sebaik sahaja dikeluarkan dari ketuhar terbalikkan bekas kek dan biarkan sehingga kek sejuk. |
Isnin, 13 Disember 2010
Kek Chiffon Pandan
Label:
Kek Chiffon Pandan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan