Bahan-Bahan: |
1 peket bihun direndam hingga lembut |
1 mangkuk kecil isi ayam dihiris |
1 mangkuk kecil sotong dipotong bulat |
3 keping fish cake dihiris tebal |
1 batang lobak merahdipotong memanjang halus |
1 ikat daun kucai |
Segenggam taugeh |
4 ulas bawang putih dikisar |
5 ulas bawang merah dikisar |
1 sudu besar serbuk lada sulah |
Sedikit sos tiram |
Garam secukup rasa |
Minyak masak untuk menggoreng |
Cara penyediaan: |
1. Panaskan minyak dlan tumiskan bahan kisar hingga wangi. |
2 Masukkan isi ayam,sotong dan masukkan sedikit air dan kacau sebentar hingga empuk. |
3 Masukkan fish cake,lobak merah,lada sulah,sos tiram dan garam kacau rata. |
4. Kemudian masukkan bihun dan gaul rata dan tambah air jika perlu. |
5. Akhir sekali masukkan taugeh,daun kucai dan gaul rata. Sedia untuk dihidangkan. |
Sabtu, 4 Disember 2010
Bihun Goreng Singapura
Label:
Bihun Goreng Singapura
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan