Bahan-bahan : |
400 gram udang dikupas kulit badan saja |
1 sudu kecil garam |
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah |
1 biji limau nipis diambil jusnya |
Bahan Untuk Celupan: |
1 cawan tepung jagung |
1 cawan serbuk roti |
1 biji telur |
Cara penyediaan: |
1 Gaul udang dalam campuran air limau nipis, garam dan lada sulah serbuk dan toskan. |
2 Gaulkan udang ke dalam tepung jagung. |
3 Kemudian celupkan dalam telur yang dipukul. |
4 Dengan segera masukkan ke dalam serbuk roti. Tekan sedikit agar ia melekat. Susun udang dalam dulang dan masukkan dalam peti sejuk dahulu selama sejam. Kemudian barulah digoreng. |
Selasa, 30 November 2010
Udang Goreng Rangup
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan