Bahan bahan: |
Bahan Untuk Kulit Tembosa: |
4 mangkuk tepung gandum |
1/2 mangkuk minyak panas |
Garam secukup rasa |
Air secukupnya - sediakan 1 mangkuk , tuang sikit sikit |
Bahan Untuk Inti: |
3 ekor ikan kembung direbus bersama garam |
5 biji chili padi |
2 biji telur direbus |
1 biji bawang besar dimayang halus |
Cara menyediakan: |
1 Setelah ikan direbus, asingkan tulang dan tumbuk isi ikan |
2 Gaulkan isi ikan dgn bawang dan cili padi |
3 Kulit tembosa dibentuk bulat bulat dan gelekkan ikut ketebalan yang sesuai |
4 Masukkan inti lapiskan sekeping lagi kulit tembosa dan kelim kemas. |
Rabu, 24 November 2010
Tembosa
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan