Bahan bahan: |
Bahan Untuk Tauhu; |
Tauhu |
Garam secukup rasa |
Cara menyediakan: |
Gaulkan garam dan sedikit serbuk kunyit, goreng sehingga kekuningan. Potong pepenjuru setiap keping tauhu untuk mendapat bentuk segitiga. Tebuk dibahagian tengah. |
Bahan Untuk Inti Tauhu; |
Sengkuang yang dipotong halus memanjang |
Timun yang dipotong halus memanjang |
Lobak merah yang dipotong halus memanjang |
Chili merah yang dipotong secara memanjang |
Taugeh |
Cara menyediakan: |
Celurkan semua sayur ke dalam air panas dan toskan. Kemudian masukkan inti ke dalam tauhu sumbat yang telah di belah tengah. Enak dihidangkan bersama chili sos. |
Rabu, 24 November 2010
Tauhu Sumbat
Label:
Tauhu Sumbat
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan