Bahan-bahan: |
6 biji telur direbus |
1/2 cawan susu segar |
1/2 sudu kecil garam marsala |
2 labu bawang besar |
2 cm halia |
2 sudu besar minyak sapi |
4 tangkai chili hijau |
Daun ketumbar dihiris |
Garam secukup rasa |
Cara penyediaan: |
1 Kisar cili hijau, bawang besar dan halia. Ketepikan. |
2 Pijarkan minyak dan tumiskan bahan kisar sehingga wangi. |
3 Masukkan telur dan gaulkan sebati. Masukkan susu dan garam secukupnya. Masak sehingga pecah minyak. Kemudian masukkan hirisan daun ketumbar. |
4 Taburkan garam masala. Enak dimakan bersama capati. |
Selasa, 30 November 2010
Telur Malai Marsala
Label:
Telur Malai Marsala
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan