Bahan-bahan : |
1 kilogram sotong, dibuang tulang dan dibersihkan jangan dibuang dakwatnya. |
Minyak untuk menumis |
Sedikit garam |
Bahan Untuk Dikisar: |
2 biji bawang besar |
1 ulas bawang putih |
9 bijii lada merah |
5 biji cili padi thailand |
2 sm halia |
2 sm kunyit hidup |
Cara penyediaan: |
1 Panaskan minyak dalam kuali dan tumis bahan bahan yang telah dikisar selama 5 minit. |
2 Kemudian masukkan sotong dan dakwatnya masak atas api selama 20 minit. Masukkan garam mengikut citarasa. |
3 Bila sotong telah masak boleh angkat dan hidangkan. |
Selasa, 30 November 2010
Sotong Masak Hitam
Label:
Sotong Masak Hitam
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan