Bahan -bahan: |
5 biji telur |
250 gram tepung gandum yang diayak |
300 gram gula |
2 camca teh ovallate |
1 camca teh serbuk penaik |
250 ml santan |
Pewarna hijau |
2 camca teh air daun pandan |
Kelapa putih secukupnya digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi |
Cara menyediakan: |
1 Panaskan kukusan. Oleskan sedikit minyak pada adunan kuih tu, ketepikan. |
2 Pukul gula, telur dan ovalette sampai kembang. Masukkan santan, tepung yang sudah diayak, serbuk penaik dan air daun pandan. Kacau hingga sebati. |
3 Ambik sedikit kelapa parut yang sudah digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi, Tekansedikit supaya mampat dalam itu acuan. Masukkan adunan kedalam acuan sehingga paras penuh dan kukus sehingga 5 minit. |
Rabu, 24 November 2010
Seri Ayu
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan