Bahan-Bahan: | |
750 - 850 ml air
|
|
410 ml susu cair
|
|
600 gram tepung gandum
|
|
2 biji telor
|
|
4 sudu besar minyak
|
|
1 sudu teh garam
|
|
Sedikit pewarna kuning
|
|
Cara menyediakan: | |
1 Ayak tepung dan garam ke dalam mangkuk besar. Buatkan
lubang ditengah-tengah tepung.
|
|
2 Masukkan telor dan pukul dengan hujung garfu.
|
|
3 Tuangkan susu, letak sedikit pewarna kuning dan air.
Bancuh sampai larut kemudian tapiskan.
|
|
4 Tuangkan adunan roti jala menggunakan acuan bercorong
membentuk jala.
|
|
5 Masak 2 - 3 minit, bila dah lekang dari kuali, lipat
empat dan angkat. Boleh jugak angkat dulu dan gulung seperti kuih dadar.
|
Khamis, 25 November 2010
Roti Jala
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan