Bahan-bahan : |
5 biji telur |
1 sudu besar tepung kastard |
1/2 cawan susu cair |
1/2 cawan susu pekat |
1 sudu kecil esen vanilla |
Garam |
1/2 cawan gula pasir - dijadikan gula hangus |
Cara menyediakan: |
1 Panaskan kukusan. Sediakan gula hangus dan tuang ke dalam acuan yang digunakan. |
2 Masukkan semua bahan dalam jug pengisar dan kisar sebati. |
3. Masukkan bahan-bahan kisar tadi ke dalam acuan yang telah sedia dengan gula hangus di dalamnya. |
4 Tutup acuan dengan aluminium foil. Kukus puding tadi selama 45 minit dengan api sederhana kuat. |
5 Sejukkan dan keluarkan dari acuan. |
Jumaat, 26 November 2010
Pudng Karamel
Label:
Puding Karamel
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan