Bahan-bahan : |
40 gram agar-agar direndamkan sebelum merebusnya |
6 cawan air |
2 cawan gula |
1 tin susu cair |
1 cawan tepung kastad |
1 sudu besar serbuk koko dibancuh dengan 1 sudu besar air suam |
Cara menyediakan: |
1 Rebuskan agar dengan air sehingga hancur. |
2 Masukkan gula dan ditapis sesudah mendidih. |
3 Bancuhkan susu cair dan tepung kastad dan tapiskan. |
4 Masukkan bancuhan kastad dan kacau sehingga agak pekat. |
5 Asingkan sebahagian dan masukkan bancuhan serbuk koko dan masakkan sehingga agak pekat. |
6 Sendukkan adunan coklat kedalam acuan. |
7 Lapiskan sendukkan adunan putih (kastad saja) keatas adunan coklat tadi. Biarkan keras sekejap. |
8 Ulangi proses ini sehingga semua adunan habis. |
Jumaat, 26 November 2010
Puding Marmar
Label:
Puding Marmar
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan