Bahan -bahan: |
1 ½ cawan tepung gandum |
2 sudu makan tepung beras |
2 sudu makan tepung jagung |
¾ cawan gula |
3 cawan santan |
1 sudu teh garam |
Bahan Untuk Lapisan A : |
½ cawan air |
1 sudu makan pes keladi |
Pewarna ungu |
Bahan Untuk Lapisan B : |
½ cawan keladi parut |
½ cawan air |
Cara menyediakan: |
1 Panaskan kukusan. |
2 Kisar semua bahan kecuali bahan untuk lapisan dan tapis. |
3 Bahagikan adunan pada 2 bahagian. |
4 Masukkan bahan A dalam bahagian 1. |
5 Masukkan bahan B dalam bahagian 2. |
6 Sapu rata loyang dengan minyak. |
7 Masukkan 1 cawan adunan bahan A ke dalam loyang dan kukus selama 3 minit. |
8 Lapiskan 1 cawan adunan bahan B dan kukus lagi selama 3 minit. |
9 Ulangi langkah 7 dan 8 sehingga adunan habis. |
10 Sejukkan dan potong. |
Selasa, 23 November 2010
Lapis Keladi
Label:
Lapis Keladi
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan