Bahan-bahan: |
1 kilogram tepung gandum |
250 gram marjerin |
½ gelas air |
1 sudu jintan manis |
6 ulas bawang merah |
1 tangkai cili hidup |
Sedikit udang kering |
2 tangkai daun kari, hiris halus |
Garam secukup rasa |
Minyak masak untuk menggoreng |
Cara menyediakan: |
1 Marjerin dan air dipukul hingga sebati. Ketepikan. |
2 Jintan manis, bawang, cili dan udang kering dikisar halus. |
3 Campurkan bahan-bahan yang dikisar ke dalam mangkuk dan tambahkan marjerin dan air yang dipukul tadi. |
4 Masukkan tepung sedikit demi dedikit hingga menjadi adunan yang lembut.Masukkan daun kari. |
5 Ambil sedikit adunan dan lenyekkan di atas acuan kuih siput. Goreng hingga masak. |
Selasa, 23 November 2010
Kuih Siput
Label:
Kuih Siput
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan