Bahan-bahan : | |
Bahan Untuk Inti: | |
½ biji kelapa parut dan diambil putihnya sahaja | |
¼ cawan gula melaka | |
½ cawan gula pasir | |
1 helai daun pandan | |
¼ cawan air | |
Cara menyediakan: | |
1 Campurkan semua bahan bahan inti dalam kuali dan jerangkan ke atas api yang sederhana. | |
2 Kacaukan inti hingga merengas dan separa kering. Angkat dan ketepikan. | |
Bahan Untuk Kulit : | |
1 cawan tepung gandum | |
1 cawan jus pandan | |
½ cawan susu cair | |
1 biji telur | |
5½ sudu teh garam | |
Cara menyediakan: | |
1 Campurkan semua bahan di dalam mangkuk. Kacau sebati dan tapiskan. | |
2 Panaskan kuali leper (pan) dan sapu rata dengan minyak masak atau marjerin. | |
3 Tuangkan sesenduk adunan dan lenggang lenggangkan kuali tadi supaya adunan rata dan nipis. Setelah masak angkat dan ketepikan. | |
4 Ratakan kulit, letak sedikit inti dibahagian tengahnya. Lipat bahagian kiri dan kanan dan seterusnya digulung kemas. | |
Isnin, 22 November 2010
Ketayap
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan